Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.

Verticale groepen voor kinderen van 0 - 4 jaar

Kinderdagverblijf het Zandkasteel

Op onze kleinschalige locatie het Zandkasteel worden kinderen in verticale groepen opgevangen. Uw kind verblijft tot aan zijn vierde jaar in eenzelfde groep (0-4 jaar), met in de regel vaste pedagogische medewerkers en komt in contact met kinderen van verschillende leeftijden, wat positieve invloed heeft op hun sociale ontwikkeling.

De pedagogisch medewerkers kunnen kinderen goed leren kennen en inspelen op individuele behoeften. De jonge kinderen leren van oudere kinderen en de oudere kinderen leren de jongere kinderen helpen. Kinderen leren rekening houden met elkaar en worden gestimuleerd in hun sociale vaardigheden.

Ook ouders kunnen gedurende de opvangperiode een vertrouwensband met de pedagogisch medewerkers opbouwen, wat de gezamenlijke opvoedingsverantwoordelijkheid versterkt. Een ander voordeel is dat meerdere kinderen uit uw gezin in één groep opgevangen worden.

Het Zandkasteel bestaat uit twee verticale groepen: Toto en Sassa

 

Het Zandkasteel: samenwerking met de Wilhelminaschool

Kinderdagverblijf het Zandkasteel is gelegen op het terrein naast de Wilhelminaschool. Er is een eigen buitenruimte voor de kinderen van het Zandkasteel en er kan gebruik gemaakt worden van het schoolplein van de Wilhelminaschool. Daardoor zijn er veel buitenspeelmogelijkheden voor de kinderen. Daarnaast worden activiteiten zoals Sinterklaas en de Kinderboekenweek samen gevierd. De kinderen van het Zandkasteel maken zo op een laagdrempelige manier kennis met de kinderen van de school. Dit maakt dat een basisschool geen onbekend terrein meer is als kinderen vier jaar worden.

 

Locatie het Zandkasteel

Burgemeester van Nispenstraat 38

Winterswijk

e-mail: zandkasteel@swwbv.nl  tel.: 0543-524049

 

Contact

Wilt u meer weten of een kijkje komen nemen? Dat kan uiteraard! Maak vrijblijvend een afspraak met:

Bianca te Grotenhuis

tel: 0543-546060

e-mail: biancategrotenhuis@swwbv.nl