Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.

Beweegspetters

Beweegspetters is een samenwerking tussen zwembad Jaspers, Penta Winterswijk, Budocentrum Winterswijk, Gewichtsconsulent Jolanda Geurkink, Kinderfysioteam Winterswijk, SWW Kinderopvang en de Gemeente Winterswijk. Samen hebben we een breed aanbod van bewegen en voorlichting.

Waarom bewegen?

In de leeftijdsfase van 0 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. Door veel en gevarieerd te bewegen leren peuters en kleuters hoe ze hun lichaam moeten gebruiken.  

Bewegen is ook belangrijk bij het leren van taal en sociale omgang met leeftijdsgenootjes. Plezier is hierbij erg belangrijk. Kinderen die op jonge leeftijd veelzijdige beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Aanbod SWW Kinderopvang

Bij SWW Kinderopvang doen we onder de naam ‘Beweegkriebels’ en ‘Gymkids’ elke dag veel beweegactiviteiten met de kinderen op de groep.

Daarnaast bieden we twee keer per jaar de mogelijkheid aan ouders om mee te doen aan een activiteit die gericht is op gezond bewegen en/of voeding. Dit kan een informatieavond zijn of een activiteit samen met je kind(eren).